گردو WALNUT نام علمی Juglans regia

گردو در ختي است  زيبا وسايه افكن كه بعنوان درخت زينتي بكار مي رود . اين درخت در مناطق معتدل دنيا رشد و پرورش مي يابد .

گلهاي نر و ماده روي يك پايه قرار دارند سنبله گلهاي نر بصورت آويخته است ولي گلهاي ماده آن بوضع قائم روي شاخه قرار درد .

ميوه گردو  ، گرد و در دارون مغز قرار درد و در فاصله هاي پدره هاي نازكي قرار گرفته است . قشري كه روي مغز گردو است سبز رنگ و كمي گوشتي مي باشد

درخت گردو هنگاميكه به سن بيست سالگي  مي رسد شروع به ميوه دادن مي كند و بلاترين باروري خود را در سنين پنجاه سالگي درد .

از تمام قسمتهاي درخت گردو استفاده طبي به عمل مي آيد .

تركيبات شيميايي:مغز گردو داراي چند اسيد آلي ، مقدر كمي اسانس ، اگزالات آهك و ويتامينهاي A,B,C,D,E مي باشد . همچنين مغز گردو داراي مقدر كمي ( 12%) ارسنيك است .

برگ درخت گردو داراي 3 درصد اينوژيت ، اسيد الاژيك ، اسيد گاليك و اسانسي با بوي مخصوص و مقدري پارافين ، تانن ،  مواد چرب و املاح معدني مانند كلسيم ، پتاسيم ، منيزيوم ، باريوم و همچنين كاروتن است .

پوسته گوشتدار ميوه سبز گردو داراي امولسيون ، قند و اسيدهاي آلي مانند اسيد سيتريك ، اسيد ماليك ، فسفاتها و اگزالات كلسيم است .

عصاره برگ درخت گردو خاصيت ميكروب كشي و باكتري كشي درد .

در صد گرم مغز گردو خام و خشك مواد زير موجود است

آب                                3/5 گرم

پروتئين                        14/8 گرم

مواد چربي                   65 گرم

مواد نشاسته اي          13 گرم

كلسيم                      100 ميلي گرم

فسفر                      380 ميلي گرم

آهن                        3 ميلي گرم

سديم                     2 ميلي گرم

پتاسيم                   50 ميلي گرم

ويتامين آ                 30 واحد

ويتامين ب 1            0/35 ميلي گرم

ويتامين ب 2            0/12 ميلي گرم

ويتامين ب 3            1 ميلي گرم

ويتامين ث               2 ميلي گرم

خواص داروئي:گردو از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است روغن گردو كه از قديم براي پختن غذاها از آن استفاده مي شد است روغني است به رنگ زرد روشن كه داراي طعم مطبوع و ملايم است و باساني تند (اكسيده ) مي شود.

1)گردو خون ساز و تصفيه كننده خون است

2)گردو درمان كننده بيماريهاي ريوي است

3)گردو مسكن دل پيچه است

4)اگر از گردو و عسل و مربا درست كنيد براي اشخاص لاغر وتقويت و تحريك نيروي جنسي مفيد است.

5)مرباي گردو ملين بوده و آپانديس را تقويت مي كند

6)خوردن گردو از تشكيل سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا جلوگيري مي كند

7)پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است

8)خوردن گردو براي تقويت جنسي مفيد است

9)گردو را با انجير و موز بخوريد مقوي حواس و مغز است

10)اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بماليد لثه و دندان را تقويت مي كند

11)دم كرده برگ درخت گردو براي درمان ورم مفاصل مفيد است

12)50 گرم برگ گردو را در يك ليتر آبجوش ريخته و بمدت چند دققيه بجوشانيد اين جوشانده براي شست و شوي زخم ها و التيام انها بسيار مفيد است .

13) دم كرده برگ درخت گردو براي درمان ترشحات زنانه و بيماري سل مفيد است

14)جوشانده برگ درخت گردو درمان كننده سر درد ، سرمازدگي و بيماريهاي پوستي است

15)شيره قسمت سبز ميوه را اگر چند بار روي زگيل بماليد آنرا از بين مي برد

16)قسمت سبز و تازه ميوه گردو را اگر با آب بجوشانيد و موهاي خود را با آن رنگ كنيد رنگ قهو ه اي به مو مي دهد .

17)برگ تازه درخت گردو حشرات موذي مانند بيد و ساس را از بين مي برد.

18)اگر زن حامله روزي يك عدد گردو بخورد پس از زايمان پوست شكمش زيبايي خود را حفظ خواهد كرد

19)چون گردو داراي مس مي باشد بنابراين به جذب آهن در بدن كمك مي كند

طرز استفاده: گردوي تازه برنگ سفيد با پوست زرد روشن است . مغز گردو را در ظرف سربسته در داخل فريزر نگاهدري كنيد تا كهنه نشود .
مضرات : گردو با داشتن مواد مغذي زياد غذاي بسيار خوبي است ولي نبايد در خوردن آن اصراف كرد زيرا زياده روي آن باعث ورم لوزه و زخم دهان مي شود . مخصوصا گردو براي گرم زماج ها خوب نيست و معمولا بهتر است اينگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشويند و يا انار ترش و يا كمي سكنجبين يا سركه بخورند . مغز گردو لطيف است و در اثر ماندن كهنه مي شود ور نگ آن زرد يا قهو ه اي و طعمش تند مي شود و باعث مسموميت خواهد شد و نبايد از آن استفاده شود